Hoppa till sidans innehåll

SOL-skola – sommarens orienteringshöjdpunkt

15 JUL 2022 19:33
Varje år arrangerar Hudiksvalls OK sommarorientering för klubbens unga medlemmar och nybörjare. I år började veckan med solsken och avslutades i regn och årets tappra deltagare kämpade på, både i värme och i kyla.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2022 19:33

SOL-skolan är ett samarbete med Hudiksvalls kommun och Hudiksvalls Orienteringsklubb, där kommunen delfinansierar veckan inom satsningen på gratis sommarlovsaktiviteter för kommunens skolungdomar. Klubben har också genom kommunens satsning på sommarjobb kunnat anställa två 16-åriga orienterare som ansvarat för lägrets planering, genomförande och avslut. Utöver det har ytterligare 9 unga ledare från klubben tagit hand om lägrets unga deltagare.

- Att få barn att börja orientera som vi gjorde och välkomna dem in i gemenskap gör mig glad, säger Rut Sidenvall, en av de unga ledarna.

I år har det bjudits på aktiviteter såsom labyrint-ol, micro-ol, rävjakt, korridors-ol, lägerstafett och som avslutning en äventyrsdag med skattjakt, skogsbrännboll och hamburgare, allt för ett lyckat läger.

I år arrangerades SOL-skolan på Råsjö Kross område i Västanåker, strax utanför Hudiksvall, även det genom ett bra samarbete mellan företaget och klubben. Samarbetet har även inneburit att ett nytt kartområde ”Gia grusgrop”, som används under lägret, nu också erbjuds som ett av de nya kartområdena som Hudiksvalls OK ansvarar över i årets Hittaut Hudiksvall. På samma område kommer även årets Hälsingläger att arrangeras av klubben i slutet av augusti, där alla orienteringsklubbar i Hälsingland bjuds in att delta med sina barn/unga 8-16 år.

- Det är roligt att få visa upp vad orienteringen, och självklart även Hudiksvalls OK, har att erbjuda och hur roligt vi har det i skogen, säger Catherine Vennberg, ungdomsledare för klubben. – Men det är minst lika roligt att se hur våra ungdomar växer som personer när de lär ut orientering och lär sig goda ledaregenskaper.

Klubbens slogan, som också är tryckta på deltagarnas t-shirts, är ”Orientering - 100 % skärmtid!”. För info till icke orienterare så betyder det att orienterare ständigt letar efter de skärmar som markerar kontrollpunkterna ute i skogen, där av uttrycket.

SOL2.jpg

SOL4.jpg

SOL5.jpg

SOL6.jpg

SOL3.jpg

Skribent: Catherine Vennberg
E-post: Adressen Gömd

bLI MEDLEM-KNAPP

 


 

 

Sv orient förb logga

 

EventorBanner160x38_3

 

Orientering för nybörjare_egen logga

 

LETRO logga

 

Kidsstämpel logga

 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls OK - Orientering
Johan Sidenvall, Saltviksvägen 4
82440 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hudiksvallsorienteri...

Se all info