Hudiksvalls OK - Orientering på dina villkor.

Hudiksvalls OK (tidigare Hudiksvalls IF-Orientering med anor från tidigt 1900-tal) är en växande orienteringsklubb (ca 150 medlemmar 2017) med huvudsakligt upptagningsområde och verksamhet i och kring Hudiksvall. Men självklart är man varmt välkommen som medlem oavsett var man bor:)!
Föreningen anordnar träningar, tävlingar och aktiviteter under hela året. De flesta i eller på cykelavstånd från stan. Du deltar i det du vill och på den nivå du vill. Vill du hjälpa till eller engagera dig mer är det självklart också välkommet.

Vintertid tränar flera av våra ungdomar längdskidor i Hudiksvalls IF där även några av föräldrarna är ledare. Dyker det upp någon skidorientering i närheten försöker vi självklart delta. Finns det önskemål och/eller idéer om någon aktivitet vintertid blir vi jätteglada om det kommer fram till någon ledare eller till styrelsen så ska vi försöka ordna. Annars kan det vara skönt både för aktiva och ledare med en liten paus från verksamheten vintertid och vi uppmuntrar våra ungdomar att gärna hålla på med mer än bara orientering.

För oss är ungdomarna viktiga och ju fler vi blir desto fler roliga träningar, läger och aktiviter kan vi erbjuda och hjälpas åt att anordna. Just nu skulle vi bli jätteglada om vi kunde få några fler tjejer till vårt grabbdominerade träningsgäng.

Självklart åker vi även på en lång rad "riktiga tävlingar" och i klubbens äldre generation finns en rad framgångsrika löpare.

Under 2017 har klubbens medlemmar bland mycket annat deltagit i ÖSA-träffen, Tour de Medelpad, Vålådalens 3-dagars, O-ringen i Värmland, Hemavan24 och Norrlandsmästerskapen.

2018 blir O-ringen i Ö-vik det givna målet.

Uppdaterad: 21 AUG 2017 09:10